bateri iphone kembung

Punca Bateri iPhone Kembung

Smartphone tidak dapat dinafikan lagi merupakan gadget yang penting dalam kehidupan kita seharian. Sama ada untuk urusan kerja, peribadi , dan juga business. Antara masalah yang kerap berlaku pada pengguna smartphone adalah masalah battery iphone drain @ battery phone kembung

Bagaimana ini boleh berlaku?

Boleh baca punca battery iphone cepat drain

Secara umumnya setiap gadget mempunyai battery untuk menjana kuasa. Dan battery ini tidak lah selama lamanya boleh bertahan pada tahan maksima seperti awal usia. Battery juga mempunyai jangka hayat atau dipanggi “cycle count” dimana setiap phone ada berbeza cycle count. 

Berapa lama battery boleh bertahan?

 
  • iPhone – 500 cycles
  • Apple Watch – 1,000 cycles
  • iPad – 1,000 cycles
  • iPod – 400 cycles
  • Macbook – 1,000 cycles

Kebiasaanya 500 cycle ini akan mengurangkan battery capacity phone anda sehingga 80% battery health. Dan jika sudah 80% battery health anda digalakkan untuk membuat penukaran battery baharu.

Antara Punca Battery iPhone Kembung & Drain Laju

REPAIR IPHONE SPECIALIST

Battery iPhone Kembung?

Anda ada masalah dgn smartphone atau laptop anda?Masalah seperti lcd phone crack atau battery cepat drain ? Kami boleh selesaikan masalah anda sepantas 30 minit sahaja untuk masalah minor seperti ini.Macam mana repair face to face ni?

Kami pakar repair handphone anda secara face to face (depan depan) dalam masa 30 minit sahaja untuk masalah minor. Seperti tukar screen iphone cracked atau battery kembung atau phone tak boleh charge. Jadi anda tak perlu lagi takut untuk tinggal phone atau takut sparepart tidak original yang digunakan.

Jika anda mencari kedai repair iphone face to face yang trusted. Area yang kami cover :

📌 Shah Alam / Subang Jaya
📌 Bangi / Kajang / Cheras
📌 Damansara / Petaling Jaya
📌 Putrajaya / Cyberjaya

Our Services :
🎯 LCD Replacement
🎯 Battery Replacement
🎯 Camera Replacement
🎯 Ribbon Power Replacement
🎯 Motherboard issue runner can collect phone

Our Expertise:
✅ Repair secara FACE TO FACE 
✅ Warranty minimum 3 bulan
✅ 100% Trusted
✅ Spareparts Original Manufacture
✅ More than 100 Testimony satisfied customers

iphone tak boleh on
Repair Battery Kembung Drain

iPhone 6s masalah battery kembung pada awalnya customer ni ada bertanya pada kami tentang masalah battery beliau drain. Techcian kami telah diagnos dan memberi nasihat supaya membuat penukaran battery dgn segera supaya tidak ada masalah lain berlaku. Tetapi customer ini berdegil juga. Tidak lama dalam 1-2 minggu kemudian dia datang ke kedai dan inilah yang berlaku. Battery kembung teruk dan juga telah memberi kesan pada panel LCD. Burn duit repair lcd + battery baru. ✅

LCD Screen Replacement

repair lcd iphone

iPad Tablet Touchscreen Replacement

tukar screen ipad mini

Laptop/Macbook Services

repair laptop

Customer`s Review

Our Blog

repair laptop murah
Repair Phone

Kedai Repair iPhone Bangi Kajang

NAK REPAIR REPAIR IPHONE BANGI Repair LCD iPhone 11 Pro Max crack teruk screen pecah. Jatuh masa main gym pastu kena lenyek dengan dumbbell . Mulanya ke

Read More »

1 thought on “Punca Bateri iPhone Kembung”

  1. Kalau phone aritu ada jatuh dlm poket then screen jadi itam pastu ada dgr bunyi notification but screen hitam je…..jawab please????????????

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/theapple/public_html/wp-includes/functions.php on line 5420