Battery Health iPhone Cepat MENURUN? INI Tips Penjagaan Battery Health iPhone

7 Cara Jimat Bateri iphone

& Penjagaan Battery Health IPHONE

1. Elakkan iPhone terdedah pada suhu yang panas ekstrem.

2. Gunakan battery original apple genuine part

3. Off data , location, bluetooth jika tidak mahu gunakan fungsi tersebut

4. Rajin kan off phone setiap 1 bulan untuk refresh

 

klik button di bawah untuk baca lebih detail lagi..

 

82 thoughts on “Battery Health iPhone Cepat MENURUN? INI Tips Penjagaan Battery Health iPhone”

  1. kalau saya guna charger ugreen fast charging 20w untuk ipad air 2 yg support berapa watt sahaja, adakah ia tiada apa ii dalam penggunaan dalam masa jangka yang panjang.. saya guna charger ugreen fast charging 20w tpi battery health dh turun

    1. kalau tukar battery yg transfer ribbon memang akan ada problem mcm tu. bacaan battery health tidak stabil

  2. Saya beli ip 17/04 battery health 100% tpi bila sampai 10/05 battery health menjadi 85 adakah itu normal

  3. Hi saya nak tanya.. saya beli fon 14pm bulan 15/1/23 bh 100%. dalam berapa bulan ni bh cepat sgt drop.
    hari ni 19/9 cek bh 88%. double cek analisis data battry stats ????????
    Your iPhone battery’s real stats:
    MaximumFCC (original maximum capacity): 4524 mAh
    NominalChargeCapacity (current maximum capacity):
    3767 mAh
    CycleCount (number of complete charge cycles): 347
    cycles
    Relative to when it was new, your battery capacity is
    83.27%.

    Perlu ke switch untuk claim warranty battery?? boleh bagi cadangan tak bantu saya ????

  4. Masalah battery health berkait tak dengan performance internet? Tk sure internet problem ni sbb line atau effect dri battery health (BH : 77%)

  5. Hi kalau beli 12promax masa 13/9 BH 100% pastu sekarang 2/10 dah 98% okay ke? Ada possibility nak naikkan 100% semula ke? Tq

  6. hi, nak tanya. i beli 8/9/2023 bh 100%. 5/10/2023 bh i drop jadi 99% then 9/10/2023 drop lagi jadi 98%. it’s normal ke? risau jugak sebab takes few days utk drop hmm

  7. Hi. saya nak tanya. sya beli Iphone 08/06/23 bh 100%, now 16/10/2023 bh trun 97%. adakah ini normal?
    Dan saya beli fast charger MCDODO 33w boleh menjejaskan battery health jgk tak?

  8. Boleh bagi tahu tak , berapa percen yang sesuai untuk cas iPhone dan sampai berapa percen supaya bateri kekal terjaga ?

  9. Salam, nak tanya saya beli new ip14p bulan 1/23. Sekarang batt health tinggal 94%. Normal ke? Kalau tidak, apa perlu saya buat? Beli dengan celcom, warranty tinggal less than a month. And ios x pernah update since beli.

  10. Saya ada beli used 14pm sebulan setengah yang lepas.. bh 100% tp skrg bh saya dah 92%.. saya rasa sngt2 tak normal. So mcm mna ya saya nak buat? ????

  11. Saya beli new iphone14pro April 2023, december bh jadi 99%. normal ke? Beli kat switch boleh claim warranty ke? Dalam phone tulis limited warranty sampai April 2024.

  12. Hi admin, saya biasa charge phone saya start 20% sehingga ke 100% without overcharge, adakah akan effect BH jika saya chrage hingga 100%, sebab kebanyakan orang tak charge sehingga 100%

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/theapple/public_html/wp-includes/functions.php on line 5420