iphone tak boleh touch

LCD Screen iPhone Tak Boleh Touch

iPhone Tak Boleh Touch

Anda mengalami masalah lcd iphone rosak? screen iphone tak boleh touch screen? @ ghost touch screen iphone? Perkara ini ada sinonim dgn mana mana device yang berkaitan dgn touchscreen contoh seperti smartphone , tablet, smart tv dan lain2 lagi. 

Kenapa screen iphone tak boleh touch/tekan?

Ini adalah kerana layar touchpad pada iphone telah rosak. Jika lcd iphone anda adalah original apple set. Kami boleh bantu untuk gantikan glass + touchpad sahaja, lcd akan remain original asal. Tetapi jika lcd phone sudah tukar 3rd party bukan genuine apple maka screen anda tidak boleh untuk process tukar touchpad. 

 

Punca utama screen iphone tak boleh touch ini ialah :

📌 Phone selalu jatuh > LCD akan rosak. Sila baca jenis2 kerosakan iphone di link ini > https://theapplestudio.com/repair-iphone/lcd-iphone-rosak/
📌 Touchscreen rosak dan susah nak tekan screen
📌 Masuk air (apa perlu buat kalau phone masuk air klik disini)
📌 Beza LCD vs Oled vs Local (tft) 

 

Baca lagi detail di sini 

43 thoughts on “LCD Screen iPhone Tak Boleh Touch”

  1. lcd ada bintik hitam dua tempat. bateri pun cepat habis. selepas tukar bateri lcd touch skrin x berfungsi. kemudian buka semula i phone chek semula ribbon yang menyambungkan and then langsung x boleh on . boleh tahu pa masalahnya ya. harap dapat membantu. terima ksih, jenis model ip 6s plus

  2. Pingback: LCD iPhone Rosak? 3 Cara Untuk Baiki Dengan Mudah

  3. Screen tidak boleh touch…selepas force shutdown screen boleh touch dan elok..apakah sebab terjadi hal demikian?

  4. hi. nak tanya. phone memang kerap jatuh.. tapi tadi jatuh and then tadi saya off takut apa jadi. saya on masa nak tekan passcode tu, start number 7,8,9,0 tu tak boleh tekan.. kenpa ya..?

  5. saya tukar lcd ip11 rasanya local sbb harga 400+ saja. kalau tak pasang screen protector semua screen funtion. tapi lepas pasang protector, tekan passcode no 1 – 6 semua tak boleh detect. screen area bawah je boleh touch. bila cabut balik protector ok pulak semua. kenapa ya?

  6. Saya dah pernah tukar LCD IPhone X saya. Dan sekarang phone saya tak boleh touch screen. LCD problem lagi ke? Ini ke scree disease iPhone X yang dikatakan tu?

  7. Hello…saya baru ambil iphone 2nd 11 pro max…ada terima notification mesej (important display)…apa perlu buat?abaikan je ke msj tue?

  8. Hai , iphone X saya baru sekali jatuh tapi takde kesan crack pun dkt screen , and then tak boleh nak on. kalau pasang cas , dia akan stuck logo apple berulang kali tapi kalau tak pasang cas , mmg tak boleh on langsung. battery health phone saya pun mmg rendah. adakah sebab battery atau sebab lain?

  9. asal screen ip x saya mcm loose mcm poping kt hujung top dia,lepastu jatuh screen jadi hujau, but still boleh bukak kekadang cuma phone tu dia mcm hijau pudar screen dia. battery health 86%. phone saya ada mslh ribbon phone ke ya?

  10. Naziraa Abdullah

    hi , ip saya sometimes dia heng and takleh touch .. kena off and on balik baru boleh touch ? ada masalah apa ya ?

  11. iphone X saya tiba2 mati sendiri waktu charge dan bila saya try on balik, awal2 tu takleh on. lama2 bole on tp banyak kali mati & on sendiri. last2 bole on terus tp takleh touch. ada masalah apa ya dgn phone saya ?

  12. Helo nk tanya phone saya tibe tibe je ghost touch. Tu masalah lcd jugak ke? Sbb before ni pernah tukar lcd local.

  13. hi , ip 11 dia keluar screen loading and stuck lama sngt, bila on phone menyala tapi tak boleh touch. problem dari lcd ke ? dan berapa ya harga tukar lcd?

  14. saya baru beli ip11 second hand, pastu belah kiri screen ni takleh tekan, lcd ke problem? kalau nak tukar lcd berapa rm eh?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/theapple/public_html/wp-includes/functions.php on line 5420